N-VA Ingelmunster pleit voor regenboogbeleid in Ingelmunster

Op 11 mei 2013

Vanuit de meederheid binnen de koepel van “de brug” stelt de N-VA fractie voor om werk te maken van een regenboogbeleid binnen Ingelmunster. Met enkele vaak kleine maatregelen kan onze gemeente zijn steentje bijdragen aan de maatschappelijke aanvaarding van holebi’s. De N-VA-fractie stelt daarom in aanloop naar de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie op 17 mei voor om werk te maken van een lokaal regenboogbeleid.

Regenboogvlag op 17 mei
N-VA-gemeenteraadslid Dorine Behaege: “In ons land is gelukkig al een lange weg afgelegd om holebi’s gelijke rechten te geven. Maar de maatschappelijke discussie is nog lang niet ten einde. Met een paar kleine initiatieven kan ook onze gemeente Ingelmunster zijn steentje bijdragen. Dit gaat van het uithangen van de regenboogvlag op 17 mei aan het gemeentehuis tot het beschikbaar maken van informatie via onze lokale bibliotheek.

Gemeentelijke website
Ook de informatie op de gemeentelijke website focust nog te eenzijdig op hetero’s en is te weinig aangepast aan de maatschappelijke evolutie van de laatste jaren. Binnen het bestaande aanbod aan informatie willen we daarom bijkomend aandacht besteden aan bijvoorbeeld het holebi huwelijk of de adoptierechten voor holebi’s. Dit zijn kleine maar waardevolle aanvullingen.

Voor meer informatie omtrent dit initiatief kan je ook steeds terecht bij onze lokale N-VA mandatarissen binnen de gemeenteraad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is