Open ledenvergadering 15 november: Verandering voor Vooruitgang

Op 18 november 2013

Op vrijdagavond 15 november jongstleden trotseerden verschillende N-VA leden het avondlijke duister en zakten ze af naar onze open ledenvergadering, die ditmaal doorging in het vergaderzaaltje van Aviflora, alwaar we over de nodige ruimte en faciliteiten beschikten.

 

Net zoals overal elders in Vlaanderen, kregen alle Ingelmunsterse N-VA-leden die avond de gelegenheid om vragen te stellen over en opmerkingen, verbeteringen, aanvullingen te formuleren aangaande de “ontwerp-congresteksten” die enkele weken daarvoor aan iedereen werden toegestuurd.

Onder leiding van Ben Weyts maakte de N-VA partijtop, samen met externe specialisten, een analyse van de huidige situatie in België. Onder de titel “Verandering Voor Vooruitgang” kregen alle leden niet alleen de kans om deze analyse en verbetervoorstellen door te nemen, maar ook om zelf bijkomende vragen en opmerkingen voor te stellen. Voor N-VA betekent democratie immers doe-mee-cratie!

 

Begin november werd er in iedere provincie een infoavond georganiseerd. Voor West-Vlaanderen was het Ben Wuyts zelf die samen met Daphné Dumery in het Brugse Concertgebouw de standpunten kwam toelichten. Vanuit Ingelmunster waren we daar met een tienkoppige delegatie vertegenwoordigd! Hierdoor konden we vlot de vragen van onze leden beantwoorden.

 

Het is nu de bedoeling om, aan de hand van de inbreng van alle leden, te komen tot een gezamenlijk gedragen visietekst op het confederalisme, op hoe we structuren willen veranderen om een goed, rechtvaardig en doorleefd sociaal-economisch beleid te kunnen voeren, vandaag en morgen. Hoe we een oplossing willen bieden voor de problemen die we dagdagelijks ondervinden, een goed doordachte en realistische oplossing die stabiliteit en communautaire rust kan brengen. Een nieuwe weg naar een nieuwe toekomst, voor ons én die van onze kinderen. Maar om dat te bereiken wil de partij de stem van ALLE leden horen. Het congres is dan ook een grootscheepse oefening in basisdemocratie.

 

Onder het waakzame oog van een partijgenoot uit een andere afdeling werden dan alle ingestuurde amendementen één voor één overlopen en werd er telkens gestemd of het amendement, al dan niet na wijziging op voorstel van de aanwezige leden, aanvaard werd of niet. De lijst met aanvaarde amendementen gaat daarna naar de congrescommissie die de amendementen verder zal verwerken tegen het partijcongres van 31 januari en 1 en 2 februari in Antwerpen. Voorafgaand aan dit congres zal elk lid in de laatste week van januari een geamendeerde congrestekst in de bus krijgen.

 

Uiteraard roepen we alle leden op om deel te nemen aan het congres Verandering Voor Vooruitgang. Dit gaat door in Antwerp Expo (Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen). Actuele informatie over het programma is te vinden op de website www.veranderingvoorvooruitgang.be. Voor vragen over het congres kan ook gemaild worden naar congres [at] n-va.be of gebeld naar 02/219 49 30. Er wordt doorlopend gezorgd voor kinderopvang op zaterdag en zondag, en voor wie wil is er ook overnachting voorzien. Kortom, geen excuses om thuis te blijven!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is