Persweetjes uit Ingelmunster

Infomoment nieuwe Dorpsbrug 

De bouw van de nieuwe Dorpsbrug is in volle voorbereiding. Momenteel is de bouwvergunning aangevraagd. Op 4 mei organiseren waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) en het gemeentebestuur een infomoment.

Vorig jaar werd het voorontwerp van de nieuwe brug over het kanaal voorgesteld aan de buurtbewoners. Ondertussen werd er verder gewerkt aan de plannen. Op dit moment is de bouwvergunning in aanvraag. Het openbaar onderzoek loopt nog tot en met 16 mei 2015. Wie dat wil, kan de plannen inkijken bij de technische dienst in het gemeentehuis. Of je kan langskomen op  maandag 4 mei, tussen 17u. en 20u., in het jeugd- en ontmoetingscentrum (Bollewerpstraat 3). Medewerkers van Waterwegen en Zeekanaal NV en het gemeentebestuur staan er klaar om jouw vragen over de bouwplannen te beantwoorden. 

De start van de werken op terrein is voorzien in de eerste helft van 2016. 
 

Parkeerverbod tijdens Labadouxfestival

Tijdens het Labadouxfestival geldt er vanaf 1 mei, 15u. tot en met 4 mei, 2u. een parkeerverbod in de Gentstraat (kant van de onpare nummers, tussen kruispunt N50/Gentstraat en de Wantebrug) en de Krekelstraat (beide zijden van de weg, tussen kruispunt met Oostrozebekestraat en kruispunt met Beelshoek).
 

Spoorwegovergang Izegemstraat afgesloten

Door werkzaamheden blijft de overweg in de Izegemstraat volledig afgesloten voor al het verkeer tot en met 9 mei. 

Het gaat om vernieuwingswerken waardoor het trein- en wegverkeer vlotter, veiliger en geluidsarmer zal verlopen, zo laat Infrabel weten. De werkzaamheden gebeuren vooral ‘s nachts behalve tijdens de weekends van 25-26 april en 2-3 mei. Dan wordt er ononderbroken doorgewerkt van vrijdagavond tot maandagochtend.

Diensten gesloten

Op vrijdag 1 mei zijn alle gemeentelijke diensten gesloten.
 

Wekelijkse markt op 1 mei

Ondanks de verlofdag is er markt op het marktplein op vrijdag 1 mei.
 

Trage weg tussen Hemelrijckstraat en Heirweg Zuid hersteld

De verbinding tussen de Hemelrijckstraat en de Heirweg Zuid werd onlangs hersteld. 

Deze trage weg was te smal geworden, onder andere doordat de zijberm er te hoog was. Dit zorgde voor onveilige situaties voor fietsers. 
"Wij zetten in op trage wegen want die zijn belangrijk voor de trage weggebruiker", vertelt schepen van openbare werken Wilfried Vanacker. "De verbindingsweg tussen de Hemelrijckstraat en de Heirweg Zuid wordt vooral door jongeren op weg naar school gebruikt maar ook door heel wat fietsrecreanten. We hebben de weg wat verbreedt zodat fietsers er opnieuw veilig kunnen voorbijkomen. We konden hierbij rekening op de goedkeuring en het begrip van de eigenaar, iets wat we sterk appreciëren."
"Op trage wegen is geen gemotoriseerd verkeer toegelaten en het is er stil en veilig. Misschien verklaart dit wel de opmars en hernieuwde interesse bij de bevolking voor deze trage wegen", besluit Wilfried

Op dinsdag 28 april organiseren we een fotomoment, om 15u. aan de vernieuwde trage weg (ter hoogte van de Heirweg Zuid 68). Graag een seintje via communicatie [at] ingelmunster.be of je hierbij aanwezig kan zijn. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is