Nieuwe sportinfrastructuur in ingelmunster

Op 16 december 2022, over deze onderwerpen: Sport & vrije tijd
sport

Minister Weyts investeert in nieuwe sportinfrastructuur in Ingelmunster
Vlaams minister van Sport Ben Weyts investeert fors in sportinfrastructuur.
Schepen van sport Jan Rosseel (N-VA): “Ook Ingelmunster deelt mee in de koek:
Met € 992.250 aan Vlaamse steun kan een nieuwe gym- en trampolinehal gebouwd worden en kunnen de huidige kleedkamers gerenoveerd worden. De oudste vleugel van het bestaande sportcomplex (6 kleedkamers) wordt afgebroken.
De nieuwbouw voorziet een turnhal van ongeveer 850 m² en 10 kleedkamers. De bestaande gymhal wordt een volwaardige sporthal met nieuwe sportvloer en de HVAC-installatie van de oude sporthal wordt volledig vernieuwd.”
De budgetten voor sportinfrastructuur gaan fors de hoogte in. De € 55 miljoen bij de formatie werd in kader van de Vlaamse relance verdubbeld naar € 110 miljoen. In totaal investeert Vlaanderen via Sportspurt € 185 miljoen. Het is een nooit geziene investering die voor elke sportende Vlaming moet renderen.
“Met onze Sportspurt zetten we de inhaalbeweging verder door voor meer en betere sportinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “We investeren fors om comfortabele sportinfrastructuur dicht bij huis te realiseren, ook in Ingelmunster.”
Jan Rosseel wil ook de financiële, de technische en de vrije tijd/sportdienst van de gemeente Ingelmunster danken die keihard hebben gewerkt om dit dossier op te maken zodat deze subsidie kon binnengehaald worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is